Cégtörténet

Cégünk, az Eco-Brikett Kft. azzal a céllal alakult több, mint tíz éve, hogy a környezetünkben élők számára egy új, alternatív megoldásként felkínáljuk megújuló energiahordozó termékeinket, melyek segítségével partnereink nem csak környezettudatosabb, hanem gazdaságosabb fűtési megoldáshoz jutnak.

A fabrikett

Fabrikettel való fűtés esetén sokkal kevesebb mennyiség szükséges a friss vágású nedves tűzifához képest, mert a fabrikett nagy nyomás alatt préselt száraz fűrészporból, faforgácsból készült, ezért tömörsége jóval nagyobb, mint a tűzifáé. A friss vágású nedves tűzifa helyett ugyanannyi hő előállításához 30-40%-kal kevesebb fabrikett is elegendő, így a fűtés sokkal gazdaságosabb. A fabrikett nedvességtartalma 2-5%, így tüzeléskor a teljes hőmennyiség a fűtésre fordítható. Tökéletes égés, elégetés után minimális hamu marad. A fabrikett szállítása, tárolása könnyebb, tisztább, mivel raklapon, műanyag zsákokban van.

Őrizzük meg környezetünk tisztaságát gyermekeink számára!

A brikett alapanyaga faipari melléktermék, így nincs szükség környezetünk lerombolására, erdők kiirtására ahhoz, hogy kiváló energiaforráshoz jussunk.

Cégünk a piacon található brikettek és fenyő fűrészáruk közül csak a kiváló minőségű termékeket forgalmazza a válogatott beszállítói partnereinek, és a folyamatos minőségellenőrzéseknek köszönhetően.